legalizacija

TZ - Općine Draž

Javni poziv za prikupljanje projektnih prijedloga i ideja za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Draž za razdoblje 2017. – 2020. godine.

JAVNI POZIV
za prikupljanje projektnih prijedloga i ideja za izradu Strateškog razvojnog programa  Općine Draž za razdoblje 2017. – 2020. godine
Općina Draž u procesu je izrade Strateškog razvojnog programa  Općine Draž za razdoblje 2017. – 2020. godine.
 
Strateški razvojni program Općine Draž sadrži viziju, ciljeve, prioritete te mjere s kojima se ostvaruju ciljevi te tako konkretizira vizija razvoja općine. U provedbi aktivnosti izrade ovoga dokumenta tehničku pomoć i podršku pruža konzultantska tvrtka Poduzetnički centar Beli Manastir d.o.o. Troškovi izrade Strateškog razvojnog programa  Općine Draž za razdoblje 2017. – 2020. godine financirani su iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj kroz Program ruralnog razvoja 2014.-2020. provedba operacije 7.1.1. »Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave«.
 
Općina  Draž poziva sve zainteresirane osobe, tvrtke, obrte, poljoprivredna gospodarstva, zadruge, javne ustanove i institucije te  organizacije civilnog društva (udruge), da dostave svoje projektne prijedloge i ideje koji mogu doprinijeti gospodarskom, društvenom i infrastrukturnom razvoju te podizanju kvalitete života stanovnika na području Općine Draž. Na taj način sve navedene skupine postaju dionicima-aktivnim sudionicima u planiranju te kreiranju lokalne politike razvoja područja u kojem žive i rade, te će tako doprinijeti izradi Strateškog razvojnog programa Općine Draž.
 
Pristigli projektni prijedlozi i ideje služit će za konačno određivanje ciljeva, prioriteta i mjera, te određivanje akcijskog plana provedbe Strateškog razvojnog programa Općine Draž.
Svi projektni prijedlozi i ideje koje budu u skladu s definiranim prioritetima uvrstit će se u bazu i bit će sastavni dio Strateškog razvojnog programa Općine Draž. U nekim programima odnosno mjerama tih programa, postojanje strateških razvojnih programa uvjet je za prijavu na javne pozive i natječaje  za dodjelu sredstava potpore iz europskih strukturnih fondova i drugih mogućih izvora financiranja.
Ovaj Javni poziv nije namijenjen financiranju projekata, već se provodi isključivo u svrhu izrade Strateškog razvojnog programa Općine Draž, a vlasništvo nad projektnim prijedlozima i idejama će se u potpunosti poštivati.
 
Svaki prijavitelj može prijaviti više projektnih prijedloga i ideja, i to putem obrasca koji je dostupan na web-stranicama Općine Draž www.draz.hr ili se obrazac može zatražiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Draž.
 
Više o javnom pozivu možete pročitati u priloženom prilogu.

 

6°C

Draž

Oblačno

Vlažnost: 94%

Vjetar: 17.70 km/h

  • 17 Ožu 2018 8°C 2°C
  • 18 Ožu 2018 2°C 0°C