legalizacija

TZ - Općine Draž

Svakoj bebi u općini Draž po 3.000 kuna

Kako bi spriječili odljev mladih, općina Draž priprema poticajne mjere. Obiteljima sa novorođenim djetetom po 3.000 kuna, a za novodoseljene po 30.000 kuna.

Sve je više starih obitelji u općini Draž koja prema posljednjem popisu broji 3665 stanovnika, od čega je samo njih 600 - tinjak mlađe od 20 godina. Od ukupnog broja stanovnika više od 50 ih je posto bilo uvršteno u kategoriju "uzdržavano". Kako bi motivirali mlade obitelji da ostanu na tom području ili se stalno nasele u općini Draž, općinsko je vijeće donijelo odluku o isplati jednokratne pomoći u iznosu od 3.000 kuna za svako novorođeno dijete. Osim toga u pripremi je tekst još jedne demografski poticajne odluke.

U planu je, isplata financijske pomoći mladim obiteljima koje na području Općine Draž odluče graditi ili kupiti nekretninu, bez obzira na to je li riječ o domicilnom stanovništvu ili obiteljima koje se odluče doseliti. Za novi projekt osigurano 300-tinjak tisuća kuna, a prema prvim projekcijama, takvim će obiteljima biti dodijeljen iznos do najviše 30.000 kuna, rekao je načelnik općine Stipan Šašlin. Šašlin se nada kako će pronaći način da doskoče i mogućim zloporabama. Ipak nova radna mjesta i ulaganje u u komunalnu infrastrukturu privući će mlade obitelji, pa se puno očekuje od putničke luke na Dunavu, koja bi trebala biti završena do kraja godine.

6°C

Draž

Oblačno

Vlažnost: 94%

Vjetar: 17.70 km/h

  • 17 Ožu 2018 8°C 2°C
  • 18 Ožu 2018 2°C 0°C